Hoe een trip naar Kopenhagen het team inspireert

Milou van der Erf

Na 1,5 jaar werken volgens COVID maatregelen - wat in de praktijk betekende voornamelijk vanuit huis, en online in je eigen bubbel - was Henry toe aan een flinke dosis inspiratie.

Hoe en waar?

Een bezoek aan het Design Matters festival in Kopenhagen. Eindelijk mochten we weer. Weg uit de bubbel, ons onder dompelen in een nieuwe stad, andere cultuur en inspirerende vibe.

Met het ontvangen van het programma begon de voorpret. In de weken voor vertrek werd er tijdens de lunch veel gesproken over de verschillende workshops en talks waar je je voor in kon schrijven. Het begon direct te leven en de 3- of voor sommige zelfs 5-daagse trip stond al snel voor de deur.

Excited stonden we op dinsdagavond op Schiphol, klaar voor vertrek. Aangekomen in Kopenhagen was het al donker en moeilijk de mooie architectuur van de stad te bewonderen. Dit hebben we later gelukkig in kunnen halen.

“Als een Duracellbatterij werd iedereen opgeladen met nieuwe ideeën.”

Het festival

2 dagen vol intensieve talks en workshops, klinkt vermoeiend? Misschien een beetje, maar wel boordevol inspiratie. Het duurde niet lang voordat de nieuwe ideeën gedeeld werden. Als een Duracellbatterij werd iedereen opgeladen met nieuwe ideeën. Klaar om deze direct in te zetten bij terugkomst.

“Voor het nieuwe project wil ik dat we het zo aanpakken”
“Waarom doen we dit niet op deze manier?”
“Dat model ga ik in mijn presentaties verwerken”

Team bonding

Maar na een dag volledig gefocust luisteren, kijken en meedoen was er natuurlijk ook tijd voor wat ontspanning en team bonding. Bezoek aan de gekleurde huisjes in de haven van Nyhavn, de kleine zeemeermin bewonderen en eten bij de foodhallen van Tivoli.

“Vol enthousiasme gaan we weer verder om nog meer clever en handsome werk te leveren.”

Met een rugzak vol nieuwe inspiratie en ideeën zijn we weer naar Amsterdam vertrokken. Vol enthousiasme gaan we weer verder om nog meer clever en handsome werk te leveren. We zijn inmiddels alweer een paar weken terug. Een belangrijk moment om te kijken hoe de inspiratie toegepast wordt in huidige opdrachten.

Een van onze projecten op het moment is de ontwikkeling van een applicatie. Vanuit een van de talks heeft het team geleerd over “surprise and delight” momenten. Na het doorlopen van de registratie, wat – zeg nou eerlijk – niet het leukste is, is het belangrijk om de gebruiker weer goede energie te geven. Dit doe je met een “surprise and delight” en hiermee de user journey optimaliseren.

Om meer te weten over onze trip en wat we hebben geleerd…stay tuned!

Wij denken graag met je mee

Neem contact op